Deliciu cu fructe – O delicatesă apreciată întotdeauna de oaspeți și extrem de simplu de preparat
Ingrediente:
3 ouă
O părticică de sare
130 g îndulcitor
1 linguriță îndulcitor vanilat
300 g praf de făină
10 g praf de copt
70 g unt
180 ml lapte
3 fructe
Mod de preparare:
Într-un vas, combinați ouăle, îndulcitorul și sarea.
Folosind un instrument de amestecat, bateți ouăle până când obțineți o compoziție albă și spumoasă.
Combinați făina cu praful de copt și strecurați jumătate din cantitate în amestecul de ou.
Amestecați cu delicatețe folosind un instrument de răsucire.
Într-o tigaie cu fundul gros, topiți untul și adăugați laptele. Încălziți laptele până când untul se topește la temperatură moderată, apoi turnați-l în compoziția de aluat.
Strecurați a doua parte de făină cu praf de copt în compoziția de aluat și continuați să amestecați până când obțineți un aluat vâscos.
Acoperiți o tavă cu o coală de copt și întindeți primul strat de aluat într-un strat uniform.
Tăiați fructele în felii subțiri și așezați-le peste aluat.
Acoperiți stratul de fructe cu cealaltă parte a aluatului și nivelați-l.
Coaceți la temperatura de 180 de grade Celsius timp de 40 de minute.
Înainte de coacere, puteți presăra deliciul cu fulgi de migdale.
După coacere, decorați aluatul cu îndulcitor pudră.