Descoperă Izvorul Tămăduirii, un loc sacru din România căutat de mii de credincioși în fiecare an pentru a obține apa sfințită ce aduce vindecare. Într-o solemnitate ce marchează începutul luminos al săptămânii de după Paște, cunoscută ca Săptămâna Luminată, creștinii ortodocși se îndreaptă către Biserica Greacă din Brăila pentru a participa la ritualul binecuvântării cu apa sfințită.
Acest lăcaș de cult găzduiește un izvor unic în țară, descoperit în anul 1863 în timpul lucrărilor de construcție pentru altar. Izvorul Tămăduirii este considerat un loc cu proprietăți vindecătoare, având o adâncime de 15 metri. Legenda spune că apa din acest izvor ar fi vindecat un bărbat nevăzător, recăpătându-și vederea în urma unei stropiri cu această apă sfințită.
Slujba de Izvorul Tămăduirii este oficiată în fiecare an în această biserică, sub Altarul Sfântului Gherasim, iar credincioșii cred că apa aceasta aduce miracole. Se spune că izvorul curge doar în prima zi de vineri după Paște și apoi seacă, iar mulți credincioși relatează că s-au vindecat de diverse boli după consumul apei sfințite.
Biserica Greacă din Brăila este deosebită și prin faptul că este singurul lăcaș cu trei hramuri și trei altare din România, subliniindu-se astfel importanța sa în spiritualitatea locală.
Pe lângă Izvorul Tămăduirii din Brăila, România găzduiește și alte izvoare vindecătoare în locuri precum Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus, Mănăstirea Cetățuia din județul Argeș și Mănăstirea Ghighiu de lângă Ploiești, printre altele. Aceste locuri sunt pelerinaje pentru cei în căutare de vindecare și binecuvântare, aducând oameni din toate colțurile țării în căutarea alinării și a credinței.