Ioana Tufaru, despre viața de zi cu zi și planurile pentru Paște

Ioana Tufaru a vorbit despre modul în care își gestionează cheltuielile și despre cum își organizează viața de zi cu zi. Deși locuiește într-o chirie unde spațiul nu îi permite să aibă un frigider mare, spune că nici nu are nevoie de unul, deoarece nu obișnuiește să facă provizii mari de mâncare.

„Am frigider de criză, dar nu risipim mâncarea”

Ioana este atentă la buget și la felul în care își organizează mesele. Gătește doar cât este necesar și, dacă îi rămâne mâncare, preferă să o împartă celor care au nevoie.

„Nu gătesc mult, ca să nu arunc. Mi se pare o risipă. Dacă îmi rămâne mâncare, o dau celor nevoiași. Pun în caserole și le ofer celor pe care îi întâlnesc pe stradă”, a declarat Ioana.

În frigiderul său, spune că păstrează doar strictul necesar, inclusiv alimente pentru fiul ei, Luca.

„Margarina și brânza topită nu lipsesc, pentru că îi fac zilnic sandwichuri lui Luca la școală. Mai am o oală cu paste și ficăței, gătiți simplu sau cu ou, dar Luca îi preferă simpli.”

Ce va găti Ioana Tufaru de Paște

Pentru masa de Paște, Ioana își propune să fie cumpătată și să aleagă preparate accesibile.

„Voi vopsi ouă – cam 15, pentru că mai primim și de pomană. Fac ouă umplute, pentru că sunt preferatele lor, și sarmale, pentru că împart mereu. Miel nu cumpăr, e scump, așa că îl înlocuim cu carne de pui sau porc.”

Tradiție de Paște: vizită la cimitir

Ca în fiecare an, Ioana vrea să meargă la cimitir pentru a aprinde o lumânare la mormântul mamei sale și să împartă pachete cu alimente.

„Sper să ajung la mama la cimitir, cu câteva pachete, așa cum fac în fiecare an. Sărbători luminate tuturor, cu miel sau fără!”, a transmis Ioana.

Chiar dacă are un stil de viață modest, Ioana Tufaru spune că este recunoscătoare pentru ce are și se concentrează pe lucrurile esențiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *