**Prosperitatea Frunzelor…Cimbrul este o plantă vigorantă, densă, cu frunze în nuanțe de verde-cenușiu, ce emană un parfum și o aromă puternică. Este o plantă aromatică des folosită în gastronomia românească pentru a îmbogăți gustul multor preparate, de la supe și mâncăruri gătite, până la fripturi sau marinade de pește. Cimbrul este însă și o plantă cu proprietăți vindecătoare, utilizată în medicina tradițională pentru virtuțile sale antiseptice, pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru normalizarea tensiunii arteriale. Ceaiul de cimbru are o aromă specifică, intensă, fiind un tonic excelent. De fapt, atunci când adaugă această plantă în alimentație, fără să-și dea seama, gospodinele se bucură și de efectele sale terapeutice. Vă prezentăm mai multe informații despre acest dar al naturii, în special despre procesul său de cultivare, oferite de un agricultor pe care l-am intervievat în ediția precedentă a revistei și care se ocupă de o suprafață extinsă de teren destinată acestei plante.

În esență, cimbrul este remarcabil în susținerea sistemului imunitar și respirator, precum și a sistemului digestiv, nervos și a altor funcții. Dacă ești frustrat de eșecurile cu medicamentele pentru acneea disponibile fără prescripție medicală, ar putea să îți zâmbească norocul. Cimbrul luptă împotriva acneei și este recunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene. Atunci când cimbrul este lăsat să se infuzeze în alcool timp de zile sau săptămâni, devine o soluție cunoscută sub numele de tinctură. Într-un studiu asupra tincturii de cimbru, s-au obținut constatări impresionante. Acest remediu natural din plante medicinale a fost mai eficient în combaterea acneei decât produsele antiacnee care conțineau peroxid de benzoil. De asemenea, reduce tensiunea arterială. Un mod sigur de a beneficia de efectul său de reducere a ritmului cardiac este să îl folosești în loc de sare în preparatele tale. Calmează și poate opri tusea! Uleiul esențial de cimbru, obținut din frunzele sale, este adesea utilizat ca remediu natural pentru tuse. Cimbrul întărește, de asemenea, imunitatea, iar obținerea tuturor vitaminelor necesare corpului în fiecare zi poate fi un adevărat efort. Din fericire, cimbrul este bogat în vitamina C și este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina A. Dacă simți că te lovește o răceală, cimbrul te poate ajuta să te ridici, stimulându-ți imunitatea. Un alt avantaj al cimbrului pentru sănătate: este o sursă bună de cupru, fibre, fier și mangan. Cimbrul este, de asemenea, o excelentă sursă de minerale și vitamine esențiale pentru o sănătate optimă. Frunzele și tulpinile sale tinere sunt printre cele mai bogate surse de potasiu, fier, calciu, magneziu, mangan, zinc și seleniu.

Cimbrul “luptă” împotriva mucegaiului, a dăunătorilor și a țânțarilor!!

Uleiul de cimbru poate fi soluția pentru prezența redusă de mucegai. Uleiul esențial de cimbru și timolul dețin numeroase proprietăți fungicide. Cercetările sugerează că poate fi utilizat ca dezinfectant în locuințele în care mucegaiul este prezent în concentrații reduse. De asemenea, timolul, unul dintre uleiurile esențiale importante, are caracteristici antiseptice, îndepărtează dăunătorii și este folosit frecvent pentru a elimina bacteriile și virusurile, precum și rozătoarele și alte daunatoare. Datorită proprietăților sale antiseptice și antifungice, este un ingredient obișnuit în apa de gură. Cimbrul este, de asemenea, un ingredient popular în deodorantele naturale. Este benefic în aromaterapie.

Cum reușește fermierul din Grivița să aibă mereu cimbru proaspăt

SECRETUL…Cimbrul este un ingredient minunat folosit în bucătăriile din întreaga lume. Frunzele proaspete sau ramurile întregi pot fi utilizate în prepararea cărnii. Cimbrul este, de asemenea, un ingredient excelent pentru a fi asociat cu peștele. Cimbrul se potrivește de minune cu carne, roșii și fasole. În România, cimbrul este folosit în mâncăruri precum ciorbă de fasole, sarmale, tocane și preparate cu miel sau porc. Iată ce ne-a împărtășit Gina Cîmpeanu despre secretele cultivării cimbrului. În ediția anterioară am publicat un articol detaliat despre ferma familiei sale, unde cultivă toate legumele pe care le vinde în piața Sf. Ilie din Bârlad. “An de an, noi cultivăm aproximativ jumătate de hectar de cimbru. Este un condiment foarte căutat, foarte bun, necesitând mai multe îngrijiri, trebuie udat frecvent, deoarece nu se pot folosi erbicide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *