Cum să prepari Baclava perfectă? Ghidul detaliat pentru obținerea unui desert delicios – pentru a realiza Baclava perfectă, următoarele componente sunt necesare:

COMPONENTE
– un pachet de foi de plăcintă
– 150 g unt
– 250 g miez de nucă
– o linguriță de scorțișoară
– 250 g miere
– 300 ml apă
– 200 g zahăr
– o linguriță de extract de vanilie
– o linguriță de extract de rom

PROCEDURĂ: Experimentează și tu arta preparării celei mai renumite delicatese turcești. Acestă rețetă de baclava este simplă, dar absolut delicioasă… Foițele sunt împărțite în trei părți egale. Miezul de nucă este măcinat și amestecat cu scorțișoara. Untul se topește până devine lichid.

Într-o tavă de copt se așează prima foaie de plăcintă, se ung cu unt, se adaugă următoarea foaie, se ung iarăși și se continuă în acest fel până la terminarea primei treimi de foi. Jumătate din cantitatea de nuci amestecate cu scorțișoară se așează peste acestea. Se așază a doua treime de foi și se repetă operațiunea de ungere efectuată anterior.

Se presară cealaltă jumătate de nuci măcinate și se acoperă cu ultima treime de foi unsă. Tava este acoperită pentru a împiedica uscarea foilor și se introduce în frigider pentru 30-45 de minute. Se preîncălzește cuptorul, tava se scoate din frigider și se porționează baclavalele în formă de romb sau pătrat, în funcție de preferință. Se coace timp de 25 de minute până când devine auriu.

Între timp, la foc mic, se fierbe un sirop din apă și zahăr. După ce a fiert, se adaugă mierea, se mai dă un clocot și la final se adaugă esențele. Siropul fierbinte se toarnă peste baclava abia scoasă din cuptor. Se lasă să se răcească, iar când ajunge la temperatura camerei, se introduce la frigider. Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *