Iată cum poți reformula textul respectând cerința de a evita termeni raportabili pe rețelele sociale și Google:
Supa cu găluște reprezintă un fel de mâncare reconfortant, care ne aduce aminte de acasă, însă nu toți știm să pregătim găluștele la fel de bine ca mama sau bunica…
Iată rețeta ideală pentru găluștele pufoase și gustoase!
**Ingrediente:**
– 500 g carne de pasăre
– o rădăcină de păstârnac
– o rădăcină mică de ţelină
– un morcov
– o ceapă
– foi de dafin
– o legătură de pătrunjel
– sare și piper după gust
**Pentru găluște:**
– două ouă
– 7 linguri de griș
– sare și ulei
**Mod de preparare:**
1. Se fierbe carnea de pasăre aproximativ 10 minute, până când se formează spumă în oală; se îndepărtează spuma și se adaugă legumele curățate și tocate în bucăți mari, foile de dafin și codițele de pătrunjel.
2. Se condimentează cu sare și piper și se fierbe până când legumele și carnea sunt bine gătite.
3. Între timp, se bat ouăle cu ulei și sare, apoi se adaugă grișul până când se obține o consistență similară smântânii groase. Cu o lingură încălzită, se ia din compoziție și se formează găluștele în supa clocotindă.
4. Se acoperă oala și se mai lasă să fiarbă încă aproximativ 10 minute la foc mic. Se oprește focul și se adaugă pătrunjelul tocat proaspăt.
Aceasta este rețeta secretă pentru găluștele pufoase și bine crescute. Poți folosi un ou sau două (azi am folosit 6 ouă mici de prepeliță), adăugând și puțină sare și, important, o lingură, poate chiar două, de ulei de floarea-soarelui.
Bateți bine toate ingredientele și apoi adăugați grișul în ploaie, amestecând cu o furculiță. Opreșteți când amestecul începe să se întărească și să se desprindă, asemenea unei paste care începe să se lipească de furculiță. Nu este bine să fie prea tare, altfel veți obține găluște “beton”.
Luați o linguriță obișnuită, înmuiați-o în supa care clocotește și apoi luați o cantitate mică de pastă de griș cu aceasta. Nu faceți găluștele prea mari, altfel grișul nu va avea suficient loc să crească și să se umfle, rezultând un miez dur, ca un nucleu, în interior.
Poftă bună!