În istorisirea despre Legenda Rândunicii, descoperim o poveste plină de mister și de compasiune divină, care a fost transmisă din generație în generație pentru a ne aduce mai aproape de taina minunilor. Se spune că în vremurile îndepărtate, când lumina lui Iisus strălucea încă timid în Nazaret, El petrecea clipe jucăușe pe malul râului, alături de alți copii.

Iisus modela cu pricepere păsările din lut, dându-le viață prin mâinile Sale iscusite și bucurându-se de fiecare creație. Dar inima rigidă a unui fariseu, lipsită de compasiune, a izbucnit într-o întrebare răutăcioasă, etichetându-L pe micul Iisus drept “copil rău”.

Cu toate acestea, răspunsul blând și plin de dragoste al lui Iisus a fost unul cu adevărat miraculos. Prin simpla atingere a mâinilor Sale, păsările de lut au prins viață și au luat zbor, împiedicând astfel planul fariseului de a le distruge. Astfel, au fost create rândunelele, inițial cu penajul lor cenușiu, care și-au găsit adăpost pe acoperișurile caselor, aducând cu ele bucurie și viață oriunde călcau.

Legenda continuă să se desfășoare pe parcursul patimilor lui Iisus. În momentul crucificării Sale, rândunelele credincioase au fost alături de El, plângând și oferindu-I alinare. Au încercat să-L mângâie, smulgând spinii din coroana Sa și purtând haina de doliu, când întunericul a învăluit cerul și întreaga natură a plâns împreună cu El.

În ceasurile cele mai grele, când suferința Lui era cumplită și setea îl mistuia, un soldat i-a oferit doar un burete înmuiat în oțet. Dar o rândunică, aducând o picătură de apă, a încercat să-L aline. Soldatul a încercat să o gonească, însă de fiecare dată când a încercat să o doboare, Mântuitorul a plâns pentru ea, binecuvântând-o cu lacrimi de milă.

Astfel, rândunica devine un simbol viu al credinței și milostivirii divine, iar legenda ei ne învață despre puterea neînfricată a iubirii și a compasiunii care poate schimba chiar și cele mai neînduplecate inimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *