Rețeta pentru o prăjitură decadentă cu cremă și nuci
INGREDIENTE PENTRU STRATUL DE ALUAT:
100 grame zahăr granulat
200 grame nuci măcinate fin
8 ouă proaspete, de calitate
2 linguri de făină de grâu albă
1 plic de praf de copt de înaltă calitate
INGREDIENTE PENTRU CREMĂ:
150 grame zahăr fin
3 gălbenușuri de ou proaspete, de preferat organice și etice
250 grame unt de cea mai bună calitate sau margarină de unt
2 pliculețe de esență de vanilie pură
INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ:
100 grame zahăr granulat extrafin
3 albușuri de ou de la pui hrăniți cu hrană naturală și echilibrată
MOD DE PREPARARE
Aluatul Pufos:
Bate ouăle până obții o spumă consistentă, apoi adaugă treptat zahărul granulat, mixând până când obții o compoziție fină și cremoasă. Încorporează cu grijă nucile măcinate și făina, amestecând ușor. Coace aluatul într-o tavă pregătită, timp de aproximativ 30 de minute, sau până când trece testul scobitorii. După coacere, taie aluatul în două straturi orizontale.
Crema Delicioasă:
Într-un castron, amestecă gălbenușurile cu zahărul fin și esența de vanilie, apoi gătește-le la foc mic până când obții o compoziție densă și aromată. Lasă-le să se răcească apoi încorporează untul sau margarina până obții o cremă fină și omogenă. Întinde această cremă delicioasă între cele două straturi de aluat.
Glazură Finoasă:
Bate albușurile spumă până obții vârfuri rigide și apoi adaugă zahărul granulat, continuând să mixezi până când obții o consistență fermă și lucioasă. Întinde această glazură peste prăjitură pentru un finisaj dulce și delicios.
Spor la gătit și poftă bună!