Ingredientele necesare pentru stratul de bază sunt:

100 grame de făină
6 albușuri de ou
200 grame de zahăr pudră
100 grame de fulgi de cocos

Ingredientele necesare pentru stratul de umplutură sunt:

6 gălbenușuri de ou
400 mililitri de lapte
40 grame de pudră de vanilie
100 grame de zahăr granulat
250 grame de margarină
150 grame de zahăr pudră

Ingredientele necesare pentru decorare sunt:

30 grame de fulgi de cocos
20 grame de ciocolată rasă

Procedura de preparare:

Pentru stratul de bază, bateți albușurile împreună cu zahărul până când obțineți o spumă consistentă, apoi amestecați cu făina și fulgii de cocos. Așezați un strat uniform într-o tavă de dimensiunile 37*23 cm, acoperită cu hârtie de copt. Coaceți la temperatura de 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.

Pentru umplutură, amestecați pudra de budincă cu gălbenușurile, zahărul granulat și laptele. Gătiți la foc mic, amestecând continuu până când se îngroașă. Separat, mixați margarina cu zahărul pudră până când obțineți o cremă fină, apoi incorporați în budincă după ce s-a răcit.

Întindeți umplutura peste stratul de bază răcit și decorați cu fulgi de cocos și ciocolată rasă. Refrigerati prăjitura pentru câteva ore înainte de a o porționa și servi.

Să vă bucurați de fiecare bucată! Poftă mare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *