Ingrediente necesare:

– 280 grame făină
– ½ linguriță praf de copt
– Un praf de sare
– 8 grame zahăr vanilat
– 100 grame unt
– 200 grame smântână
– 1 bucată gălbenuș de ou

Ingrediente pentru umplutură:

– 150 grame nuci
– 1 bucată albuș de ou
– 4 linguri zahăr
– 150 grame brânză de vaci
– 1 bucată gălbenuș de ou

Mod de preparare:

1. Combinați într-un bol făina, praful de copt, sarea și zahărul vanilat.
2. Adăugați untul rece și frământați cu mâinile până obțineți firimituri.
3. Incorporați smântâna și gălbenușul de ou în firimituri, frământând aluatul și formând o cocă.
4. Înfășurați aluatul în folie și lăsați-l la frigider timp de 15 minute.

Pentru umplutură:

1. Bateți albușul de ou cu zahărul până obțineți o compoziție lucioasă și albă.
2. Mărunțiți nucile și amestecați-le cu albușurile bătute.

Asamblare:

1. Împărțiți aluatul în 4 părți și rulați fiecare într-un strat de aproximativ 20 cm în diametru.
2. Tăiați fiecare strat în triunghiuri ca pe o pizza – 8 bucăți pe strat.
3. Puneți umplutura de nuci pe partea lată a triunghiurilor și sigilați-o în interiorul aluatului, apoi rulați-o într-o rolă.
4. Așezați rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pentru umplutura cu brânză:

1. Amestecați brânza de vaci cu gălbenușul de ou.
2. Împărțiți aluatul în triunghiuri și așezați-le pe partea mai largă a triunghiului, înfășurându-le în rulouri.
3. Așezați rulourile cu brânză pe o tavă de copt.

Coacere:

1. Coaceți timp de 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.
2. Pentru decor, tăvăliți rulourile în zahăr pudră.

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *