Deși mulți pot fi sceptici, untura ascunde proprietăți benefice neașteptate și se numără printre cele mai sănătoase alimente găsite în căminele românilor.
Grăsimile animale au fost mereu subiect de dezbatere printre nutriționiști în căutarea regimului perfect.
Totuși, untura ascunde proprietăți benefice neașteptate și se numără printre cele mai sănătoase alimente din căminele românilor. Este un aliment obișnuit în frigiderele românilor, mai ales în casele celor care cresc porci. Untura animalului este păstrată cu grijă în borcane și poate fi folosită în diverse rețete sau chiar în prăjituri.
Contrar așteptărilor, untura de porc se dovedește a fi un adevărat elixir pentru sănătate.
De ce ar trebui să consumi untura de porc?
– După uleiul de măsline, untura ocupă locul secund la capitolul grăsimilor monosaturate, considerate cele mai sănătoase tipuri de grăsimi saturate.
– Principala componentă a unturii, acidul oleic, contribuie la reducerea riscului de depresie.
– Este o sursă bogată de vitamina D.
– Reglează producția hormonală și echilibrul tiroidian în organism.
– Grăsimile din untură pot ajuta la prevenirea cancerului, în special a celui la sân.
– Mâncarea preparată cu untură are un gust delicios și poate contribui la menținerea nivelului de colesterol în limite normale.
Cum să păstrezi untura de porc în condiții optime?
Untura curată și albă precum zăpada se păstrează cel mai bine în vase de lut sau de metal smălțuit, sau în borcane sigilate cu hârtie cerată.